This is a free Purot.net wiki
  • View:

Eragon

 

  Kirja kertoo pojasta ja Saphira nimisestä lohikäärmeestä, joista riippuu koko Alagaësian tulevaisuus. Heidän täytyy tehdä paljon, niin fyysisesti kuin henkisestikin, jotta pystyvät kehittymään tarpeeksi kohdatakseen Valtakunnan pahan hallitsijan ja voittaakseen hänet.
 
Hieman juonta:
 
  15-vuotiaan Eragonin elämä muuttuu syvästi hänen löytäessään metsästysretkellään suuren sinisen kiven, joka osoittautuukin pian lohikäärmeen munaksi. Kun lohikäärme kuoriutuu, menee Eragonin elämä aivan sekaisin.
  Normaalista maalaispojasta on yhdessä yössä tullut tarujen lohikäärmeratsastaja. Ja nyt hänen täytyy pystyä piilottamaan lohikäärmeensä muilta Carvahallin kyläläisiltä.
  Kun Eragonia ja hänen lohikäärmettään metsästävät ra'zacit, kuninkaan käskystä toimivat yliluonnolliset tappajat, murhaavat Eragonin sedän ja tuhoavat heidän kotitilansa, Eragon lähtee matkalleen kohti Valtakuntaa vastustavaa Vardenien joukkoa.
  Matkaseuranaan uskollinen lohikäärmeensä, Saphira ja kylän vanha tarinankertoja Brom, joka opettaa heidän yhteisellä taipaleellaan nuorukaisen magian, taistelun ja lohikäärmeratsastajien historian saloihin.

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Ja jälleen, missäs kohdassa oot menossa? : ) Ja muuten, ootko lukenu kaikki (suomennetut) kirjat tästä sarjasta? : )

Okei, no mä voin sit kirjottaa sen..? : ) Lisää ja korjaa sitä sit jos haluut. : )

No munkin lempihahmo on Saphira :)) No mulle on ihan sama kumpi kirjottaa sen kirjan sisältö jutun

Muuten, haluatko sä kirjoittaa ton "kirjan sisältö" -jutun, vai kirjoitanko mä sen? :)

Kun kerta oot lukenu ennenki, nii kuka sun lempihahmo on tossa kirjassa? : ) Ite tykkään Saphirasta ku sen luonne on vaan jotenki niin ihanan moniulotteinen. :) Joo, nää mun hienot selitykset kyl tunnetaan.. :D

Hyvä juttu :)

Kyl on, varsinki ku nyt on loma ja tälleen.. : )

Mä oon alottamassa viidettä lukua. Kyl mäkin ymmärrän ihan hyvin, se alku voi olla epäselvä ja vähän sekava sellaselle joka ei oo lukenu sitä aikasemmin mut kun oon lukenu sen aikasemmin niin se on helppo ymmärtää......:) se on vaikuttanu ihan kivalta. Mietin muuten tos vaan et ku ne luvut on aika lyhyitä niin vois tehä silleen et luetaan tyylii 5-7 lukuu viikossa :) käviskö se sulle? onko sulla aikaa siihen?

Juups, oon nyt toisessa luvussa menossa, jotkut on sanonu et tää tuntuu epäselvältä tää kirja, mut mä ymmärrän kyl iha hyvi.. :) Missä sä oot menossa? Miltä on vaikuttanu "tähän mennessä"? :)

mullakin on pari kirjaa kesken (6) :) no alotetaan ens viikon loppuna

En tiiä siitä toisesta, mut ite en oo viel alottanu, ku mulla on nyt kaksi muutakin kirjaa kesken nii.. :) Mut voisin kyl kohta (varmaan ens viikonloppuna..?) alottaa. :)

En oo alottanu vielä mut oon mäkin lukenu sen aikasemmin joku kaks kertaa :)) ja mäkin aattelin lukee sen uudestaan (ku en muista tarkkaan mitä siinä tapahtuu) missä vaiheessa sä ja se toinen ootte eragonissa ? :]

Oon lukenu sen jo aiemmin kaksi kertaa, mutta ajattelin lukea taas uudestaan. :) Kyllä tuo suunnitelma ainakin minulle käy, ja muistaakseni meidän luokalla on myös joku toinenkin joka on sen valinnut..? :) (Mul ei oo fb)
Missä olet menossa, jos olet sen jo aloittanu..?

Ootko jo alottanut eragonin lukemisen? Miten me luetaan sitä? Vois tehä esim. silleen et yks viikko ja pari lukuu tai jotain se kirja on aika pitkä että meiän pitäis lukee sitä nopeammassa tadissa kun muitten.
(onks sul fb?)